Regnställ MC

Som MC-förare är det inte ovanligt att man stöter på dåligt väder, även under långa perioder. Men som de flesta säkert känner till, finns det en rad olika saker och plagg man kan skaffa för att göra MC-åkning bekvämt även under mer krävande omständigheter. Ett sådant plagg är ett regnställ för MC-förare, som hjälper dig hålla dig torr även när det regnar eller duggregnar. 

Ett regnställ MC är inte heller särskilt svårt att få tag på, dessa särskilda regnställ för MC-förare säljs nämligen i en rad olika butiker, online och i fysiska butiker, men man bör man man ska skaffa ett, tänka på vissa saker:

Konstruktion
Väljer man att skaffa ett särskilt regnställ MC brukar det förvisso vara konstruerat på ett sätt som gör att inget kan fastna på fel ställe eller vara farligt, men skulle du välja att skaffa ett vanligt regnställ, som inte är avsett för just MC-ändamål (vilket alltså är fullt möjligt, många MC förare gör det), är detta något du måste vara noga med. Skulle konstruktionen vara opassande för just MCåkning kan det nämligen få riktigt allvarliga följder, så är det en sak du absolut inte ska slarva med när du skaffar ett regnställ MC, är det denna punkt!


Materialet
Regnställ kan nämligen vara gjorda av en rad olika material, som alla har sina olika för- och nackdelar. Det kan därför vara värt att kolla upp lite vad det egentligen är för material du har att välja mellan, samt hur de skiljer sig från varandra när det gäller saker som:

  • Vattentäthet
  • Vindtäthet
  • Andningsförmåga
  • Hållbarhet.

Olika material kan även vara olika lätta eller svåra att rengöra och underhålla, så för att slippa lägga massa tid på att hålla regnstället i gott skick när du väl är i bruk, kan det även vara en bra ide att titta på hur ömtåligt eller tåligt materialet är.

Vad andra säger
Om du vill få rekommendationer av andra, som redan skaffat regnställ MC, kan det vara en god ide att ta sökmotorer, som t.ex. Google, till hjälp för att söka efter omdömen och recensioner. Givetvis påstår de flesta tillverkare av regnställ MC att just deras regnställ är de bästa, men vill du inte basera ditt beslut enbart på vad de säger, kan det vara intressant att läsa vad andra, opartiska parter sagt om olika regnställ. Så vill du försäkra dig om att du gör ett bra val gällande regnställ MC, lägg lite tid på att läsa andras åsikter också, gällande olika märken, modeller och så vidare.