Regnställ golf

Om du gillar att spela golf, vill du förstås inte att något så tråkigt som vädret ska kunna hindra dig från att ägna dig åt din hobby. Men som många vet, är det inte helt ovanligt att man plötsligt upptäcker att det regnar när man vill spela. Ett regnställ avsett för just golfare kan då vara räddaren i nöden, och i takt med att allt fler svenskar börjat spela golf, är det idag lättare än någonsin att hitta ett bra regnställ golf även i svenska butiker. Men alla regnställ för golfare är inte riktigt lika bra, så för att hjälpa dig hitta det perfekta regnstället kommer här några tips gällande just regnställ golf:


Titta på vikten
De flesta föredrar nämligen ett regnställ golf som inte väger allt för mycket, så att det tynger ner en när man spelar. Och som tur är finns det gott om tunna och lätta regnställ för golfare att få tag på. Dessa är då ofta gjorda i speciella material, så det kan vara en god ide att läsa på lite om vanliga material som ofta används när golfställ av olika slag tillverkas, när man börjar leta efter ett regnställ golf. Väljer man att köpa regnstället på nätet brukar vikten ofta även stå i produktbeskrivningen för regnstället, så även där är det lätt att jämföra vikten, fast man inte har möjlighet att känna på regnstället själv.

Glöm inte komfort
För att golfrundan inte ska påverkas på ett negativt sätt av det faktum att man behöver bära ett golfställ, är det även smart att titta lite på hur bekvämt det är. T.ex. ska det inte vara för tajt, och tillåta rörelser av olika slag. Har man möjlighet att prova det regnställ man funderar på att skaffa är det därför bra att röra sig i det när man provar det, köper man hellre sitt regnställ golf online, kan det vara smart att försöka hitta recensioner eller tester skrivna av andra som har haft möjlighet att prova regnstället, för att se vad de säger om komforten.

Titta på hur mycket plats regnstället tar
I regel är det nämligen bäst att skaffa ett regnställ golf som tar så lite plats som möjligt. Annars blir det bara jobbigt varje gång man ska packa ned det i golfbagen, för att inte tala om man ska iväg på en golfresa. Så försök hitta ett golfställ som kan göras så kompakt som möjligt när det inte är i bruk!

Titta på hur regnstället ska rengöras
De flesta regnställ är förvisso lätta att rengöra, men det kan finnas en del skillnader gällande hur ömtåliga regnställen är, samt vilket underhåll de kräver. Framför allt den som golfar ofta gör dock klokt i att välja en variant som är lätt att ta hand om. Så titta lite på märkningarna på lapparna på regnstället med!

Överväg en fodrad variant
Detta kan man nämligen vara i behov av om man ofta spelar golf på platser där det är väldigt kallt. Ett fodrat regnställ golf behöver inte heller kosta särskilt mycket mer än en ofodrad variant, så kostnaden bör åtminstone inte stoppa dig från att göra detta.

Regnställ golf     

Överväg en vindtät variant
Denna variant av regnställ golf är ganska användbar för de flesta vid något tillfälle, så tror du att du förutom regn vid något tillfälle även kommer att vilja skydda dig mot vind, leta gärna efter regnställ gjorda i vindtäta material av olika slag.

Skulle du välja att inte skaffa vare sig en fodrad eller vindtät variant av regnställ som funkar för golf, se åtminstone till så att regnstället är löst nog för att du ska kunna bära t.ex. en tjockare tröja under det, detta kommer nämligen att hjälpa till att hålla dig någorlunda varm i alla fall.