Regnställ dam

Om du som tjej vill hålla dig torr även när det regnar, kan det kännas lockande att skaffa ett vanligt unisex regnställ, men detta har faktiskt flera nackdelar:

För det första brukar regnställ som är avsedda för båda könen vara alldeles för stora för tjejer, framför allt för dem som är korta eller smala. Detta gör då att man känner sig mindre bekväm i regnstället, samt att det kan trassla ihop sig och fastna på olika ställen, vilket förstås är mycket irriterande.

För det andra är sällan unisex regnställ sällan särskilt smickrande, så vill du känna dig snygg även i ditt regnställ, bör du istället skaffa ett särskilt regnställ dam, som är avsett för just tjejer. Dessa varianter kan nämligen ofta vara designade på ett både smickrande och unikt sätt, som gör att de inte bara blir en praktisk sak man skaffar, utan något som man faktiskt känner sig stolt över att bära.


Vart kan man då hitta ett regnställ dam?
En del sportbutiker, som har ett stort sortiment av olika regnställ, har ibland även regnställ dam i sitt utbud. Så att kika in i de butiker där man köper andra regnställ kan vara en god ide.
Enklast är det dock att hitta regnställ dam på nätet. Det finns nämligen en rad olika nätbutiker som säljer regnställ av olika slag, inklusive regnställ dam, och det är även här man hittar de snyggaste och ovanligaste modellerna och varianterna. Att shoppa på nätet är dessutom mindre tidskrävande än att springa runt i olika fysiska butiker, och det är inte heller ovanligt att priserna online är mer förmånliga. Så man kan faktiskt spara en del genom att välja att shoppa på nätet!

Vad ska man tänka på när man väljer ett regnställ dam, förutom på utseendet?
För det första är materialet mycket viktigt i detta sammanhang. De flesta material som används vid tillverkningen av olika regnställ är förstås anpassade för detta, men de är inte alla lika bra. Istället kan saker som vattentäthet, materialets andningsförmåga och slitstyrka skilja sig åt en hel del. Så även om du inte är någon materialexpert, bekanta dig gärna med de olika material du har att välja på när du skaffar ett regnställ dam, för att försäkra dig om att regnstället du skaffar passar dina önskemål och behov så bra som möjligt.

För det andra är det även smart att titta lite på tvätt- och skötselanvisningarna på de olika regnställen du överväger. De flesta regnställ är förvisso lätta att sköta om, men det kan finnas detaljer som skiljer, så vill du vara helt säker på att du får tag på ett regnställ som kräver minimalt med underhåll från din sida, släng gärna ett öga på detta också.