Fodrat regnställ

Om du ska skaffa ett regnställ till ditt barn, upptäcker du ganska snabbt att det finns både fodrade och ofodrade varianter av dem. Vilken variant som egentligen är bäst är i viss mån en smaksak, men för att göra det lättare för dig att bestämma dig för vad du föredrar gällande detta, kommer här lite information om fodrat regnställ, och vad det har för fördelar och nackdelar. Samtidigt får du dock även en bild av fördelarna och nackdelarna med ofodrade regnställ.


Vad har ett fodrat regnställ för nackdelar?
Den största nackdelen med ett fodrat regnställ är att det inte kan användas under hela året. Även om det skulle regna på sommaren, är det nämligen inte lämpligt att sätta på barnet ett fodrat regnställ, eftersom det då skulle bli alldeles för varmt. Även under varmare höst- och vårdagar kan ett fodrat regnställ vara för varmt ibland. Skaffar man ett fodrat regnställ, brukar man därför inte klara sig bara med det, utan brukar även behöva ha en ofodrad variant.
Väljer man istället för ett fodrat regnställ att skaffa den ofodrade varianten i en lite för stor storlek, kan man bara ha på mer kläder under regnstället när det är kallare, På så sätt kan ett ofodrat regnställ lättare användas året om, vilket gör att man när man skaffar ett sådant regnställ ofta kan klara sig med endast ett regnställ totalt.

Ett fodrat regnställ kan även vara mer otympligt än ett ofodrat sådant, men numera finns det även smart konstruerade fodrade regnställ, så detta behöver inte alltid stämma. 
Vidare kan ett fodrat regnställ ofta vara dyrare än de ofodrade av samma slag. Men i regel rör det sig inte om stora skillnader, hos de flesta tillverkare.

Vilka fördelar finns då med ett fodrat regnställ?
För det första är det om man bor i ett område där det ofta är så kallt att man behöver ett fodrat regnställ, betydligt lättare att helt enkelt kunna sätta på barnet regnstället, istället för att behöva komma ihåg att ta på både regnställ, tillräckligt med varma kläder under, och så vidare. Det sparar tid och är smidigare helt enkelt.

Vidare kan man vara helt säker på att barnet verkligen är tillräckligt varmt när man satt på ett regnställ, något som kan vara svårare att avgöra om man klär barnet lager på lager.

Man kan med andra ord säga att ju mer ofta du tror att ditt barn kommer att behöva använda ett fodrat regnställ, desto viktigare är det att faktiskt skaffa ett. Om man däremot bor i ett område där ett fodrat regnställ endast skulle komma till användning mer sporadiskt, kan man gott klara sig med en ofodrad variant istället.